Wedstrijdverslagen 1

Voorjaarscompetitie

door Dion Bell 24-03-2018

Brabantia JO9-2 – Tivoli JO9-1 (2-1) 5-4

We wisten vooraf dat dit een moeilijke tegenstander zou zijn. De laatste wedstrijd van de najaarscompetitie hadden we van ze verloren met 4-6, extra aandacht op de punten waar de tegenstander toen mee won. Druk op de bal bij balverlies ging nu een stuk beter, de tegenstander werd goed naar de zijkanten gedrukt, zodat ze niet zomaar naar het doel konden dribbelen. Eigenlijk was er niet veel aan de hand, de wedstrijd ging op en neer, maar wij kregen de beste kansen, helaas stond het vizier van Pim niet op doel afgesteld, zijn schoten zijn meestal echte kansen. Het vizier bij hun stond beter afgesteld en met een bekeken schot maakten zij het 1e doelpunt. Direct hierna werd een goede combinatie door het midden goed afgerond door Noa. De 2e helft ging het gelijk op, beide zijden wat kansjes, maar met pech aan onze zijde scoren zij redelijk snel na elkaar 3 doelpunten, de schrik zat er even goed in. Maar door een fantastische eindsprint maakten we in een korte tijd 3 doelpunten en hadden nog kansen op nog 2, de tegenstander had in deze fase niks te vertellen, jammer dat dit spel pas gespeeld werd na grote achterstand. Goed teruggekomen, iets minder pech en wat meer geluk, dan komt de winst vanzelf. 10 maart 2018

Tivoli JO9-2 – RPC JO9-5 (1-3) 1-11

Het begin van het seizoen, een roerig begin door het slechte weer van de afgelopen periode speelden we door eerdere afzegging vandaag onze eerste wedstrijd. We begonnen het jaar thuis, onze tegenstanders waren moeilijk in te schatten, want ze hadden net als ons een beetje de zelfde statistieken. Na de aftrap begonnen we zeer sterk, we stonden dan ook redelijk snel op 1-0, dit hebben we tot de eerste time out vol gehouden, na de time out hebben we het op het veld wat anders neergezet. Dit omdat we ook nieuwe spelers hadden waar we nog goed moesten zoeken waar hun sterke en minder sterke punten lagen, omdat het op het veld hier wat rommelig door werd, kwamen we helaas voor de rust snel op een achterstand van 1-3. Na de rust de jongens op scherp gezet en iedereen een plek gegeven, helaas verdwenen sommige spelers van ons achter de (grote) jongens van de tegenpartij. Bij de 2e time out hadden we helaas nog wat tegengoals gekregen waarop de tegenpartij 1 speler uit het veld wilde halen voor ons. Maar dat hebben we niet laten gebeuren, wij hebben gevochten voor de wedstrijd, helaas hebben we verloren met 1-11 maar we zijn blijven vechten tot de laatste minuut. Nu gaan bouwen aan ons team met de nieuwe spelers en de volgende wedstrijd gaan we weer alles op alles zetten voor de winst. 24 maart 2018

Tongelre JO9-3 – Tivoli JO9-2 (6-1) 9-8

Voor aanvang van de wedstrijd hebben we doordat onze vaste keeper er niet was, een andere keeper moeten kiezen die nog nooit een wedstrijd in de goal had gestaan. Maar verder waren we er klaar voor, de tegenpartij kwam het veld op, het waren toch wel hele grote spelers ten opzichte van onze gemiddelde lengte. Maar onze jongens waren er klaar voor, we begonnen de wedstrijd goed en maakten al snel de eerste goal van de wedstrijd, helaas kwam de tegenpartij zeer sterk terug en stonden we zelfs met de rust 6-1 achter. Doordat er wat zwakkere punten bij de tegenpartij zaten, konden wij hierop inspelen en scoorden we snel en veel goals achter elkaar, we kregen er ook nog enkele tegen maar voor de eerste keer zo’n wedstrijd keepen is toch ook best eng. De jongens hebben vandaag echt gestreden voor de winst, helaas toch verloren maar vandaag verloren met waardigheid, een ijzersterk team wat met 6-1 achter staat, toch terug komt tot 9-8. Volgende keer is het onze beurt voor de winst!